Els dies 3, 5 i 6 d’octubre el Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, va organitzar el 5è Seminari d’arqueologia experimental amb el títol Eines de cacera i violència a la prehistòria.
La Dra. Susagna Romero-Brugués de l'IPHES-CERCA / URV va pronunciar la conferència titulada "Processos d’obtenció i elaboració de cordes d’arc durant la prehistòria". Podeu veure la conferència en aquest enllaç.
L’estudi de les eines de cacera a la prehistòria és clau en la recerca del passat. Llances, propulsors i altres dispositius apareixen en diferents moments, però l’ús de l’arc, documentat des del paleolític superior, representa un assoliment tecnològic revolucionari. Durant tota la prehistòria, els arcs i fletxes han estat presents amb modificacions en les matèries primeres, l’elaboració, la morfologia i els usos. Tot i ser un aspecte recurrent en la recerca arqueològica, les concepcions sobre l’ús dels arcs sovint han estat esbiaixades. Les aproximacions experimentals han estat crucials per comprendre la tecnologia i la quotidianitat de les societats del passat, corregint aquests biaixos.
Aquest seminari té com a objectiu entendre els processos bàsics d’obtenció de materials, la seva transformació i ús. Inclou presentacions online i activitats experimentals per elaborar arcs, cordes i fletxes, amb professors experts en arqueologia i prehistòria.
Podeu veure la resta de conferències online aquí.