Els Neandertals amb el Dr. Antonio Rosas i la Dra. Marina Lozano al programa Evoluciona de Tarragona Ràdio i IPHES
Evoluciona, la investigació sobre l'evolució humana, amb l'IPHES - Tarragona Ràdio
En aquest Evoluciona hem continuat parlant d’evolució humana i concretament dels Neandertals. Ho hem fet amb dos convidats d’excepció.
A la primera part hem parlat amb el Dr. Antonio Rosas, un dels màxims experts internacionals sobre els Neandertals i després ens ha acompanyat en directe des de les instal·lacions de l’IPHES a Sant Pere i Sant Pau la Dra. Marina Lozano, paleoantropòloga, investigadora de l’IPHES i professora de la URV. Amb ella hem parlat sobre el seu últim treball publicat sobre els Neandertals del jaciment de Lezetxiki de Guipúscoa.
Fa unes setmanes es va publicar a la revista American Journal of Biological Anthropology un nou estudi del jaciment de Lezetxiki on es confirma la presència de Neandertals molt més tard del què es pensava. El jaciment és un històric molt important, podríem dir que emblemàtic, per a conèixer la prehistòria a la Península Ibèrica i sobretot per conèixer un moment molt important com és el període de transició entre els Neandertals i els humans anatòmicament moderns.
Pel què fa a Antonio Rosas, és professor de recerca del CSIC i director del Grup de Paleoantropologia del Museu Nacional de Ciències Naturals i un dels majors experts internacionals sobre els Neandertals. Ha participat en el projecte Genoma Neandertal dirigit per l’avui nobel de medicina Svante Päävo mitjançant les restes neandertals del Sidrón (Astúries).